Ons verhaal

Wat je uit verse zwammen, groenten en kruiden haalt?

Dat ligt er maar aan wat je erin stopt. Hoe je de bodem voedt, welk zaad je kiest, hoe je de gewassen combineert en hoeveel tijd je neemt. Want alleen als je pas oogst als alle vitaminen aan boord zijn, krijg je krachtpatsers aan tafel.
Barstensvol voedingsstoffen, smaak en stevigheid. Als je daar ook nog eens een flinke scheut bezieling aan toevoegt, eet je niet alleen heel lekker, maar voel je ook hoe een gezonde wereld stapje voor stapje binnen ons bereik komt.

Proef je 't?

We zijn gewoon begonnen...

Na jaren dromen en fantaseren en studeren...zijn we uiteindelijk gewoon begonnen. Hier, om de hoek: een weiland wakker gekust, een akker bewerkt, een voedselbos gestart. De natuur laat ons onze gang gaan en wij helpen haar een handje. We voeden de bodem, richten water, gutsen bakken met aandacht en sloten vol liefde.

En weet je wat nou zo mooi is?

Als je weer gaat telen zoals vroeger, zonder kunstspul en dichtbij, komen we ook zelf weer dichterbij elkaar. Zo kweken we zwammen met stro en broed én op zaagsel en koffiedik van de buren – altijd goed voor een praatje. Bezorgen we zoveel mogelijk bestellingen op de fiets en fluisteren we chef-koks meteen even in wat onze microgroenten nou zo bijzonder maakt. Ook verwerken we oogst van collega-telers uit de buurt, met bijvoorbeeld krachtige bouillon van kaasjeskruid, engelwortel en zevenblad als resultaat. Dat klinkt gezellig – en dat is het ook – en het verhoogt de opbrengst van ons landschap.

We kiezen voor gezond & duurzaam voor jaren, en stiekem raken we elke dag meer verbonden met elkaar.

Onze Zwammerij

We zijn gek op schimmels. Niet alleen als verbindend en voedend netwerk in onze bodem, maar ook op ons bord. En daarom kweken we paddenstoelen. Met ons ambachtelijk proces streven we naar de hoogste culinaire en medicinale kwaliteit. Dat zie je en dat proef je. Gewoon lekker genieten, met alle zintuigen!

Ons team

Oprichter van Stro & Broed is Joyce van den Hoek Ostende. Als kind zwierf ze al het liefst in de natuur, en via een lange omweg in binnen en buitenland uiteindelijk agrarisch ondernemer geworden en gesettled in Langbroek met partner Johan, zoontje Joshua, en hond Smarty. Joyce heeft de dagelijkse leiding en coördineert de vele verschillende taken. Het allerliefst werkt ze nog steeds lekker in de productie.

Johan van den Berge ontwerpt en bouwt van alles in ons bedrijf. Zoals de zwammerij en verschillende droogruimtes. Daarnaast is Johan, als partner van Joyce, ook betrokken bij de financiële en bedrijfsmatige visievorming.

Yvonne Donkers en Eugenie Hutten, twee zussen, zijn respectievelijk moeder en tante van Joyce en al sinds het begin betrokken bij de ontwikkeling van Stro & Broed. Zij vinden het heerlijk om enkele dagen per week in het voedselbos of op de akker te helpen. Keiharde werkers! (Zou het in de genen zitten :-)? ) Verder zijn ze beiden gek op koken en helpen ook nieuwe recepten en producten te bedenken en testen. Zo is onze shiitake bouillon door hen ontwikkeld!